pähklid (nt india- või kreeka pähklid) 20 g ~1 sl hakitult
hapukoor 40 g ~1,5 sl
sool maitse järgi
must pipar (Santa Maria) maitse järgi
Valmistamine:
1. Pese läätsed leige veega ning pane soolaga maitsestatud vette keema (NB! vaata kindasti enne, milline on sinu läätsede keetmissoovitus. Kui riisi keetmisaeg on läätsedest pikem, siis kohanda ise 2. punkti).
2. Kui läätsed on juba umbes 10 minutit keenud siis lisa potti ka varasemalt pestud riis. Keeda veel 12-14 minutit.
3. Haki koriander ja roheline sibul, viiluta paprika ning lõik a porgandist õhukesed rattad.
4. Kurna korralikult riis ja läätsed ning sega siis kokku pähklite, koriandri, rohelise sibula, paprika ja porgandiga. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri hapukoorega.
Serveeri läätserooga hapukoorega.