Koduleht » Retseptid » Läätse bolognese

Läätse bolognese

35

Koostisosad:

  • punased läätsed 120 g ~2/3 klaasi
  • porgand 80 g ~1 väike
  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • seller 60 g ~1 vars
  • šampinjonid 100 g ~1 peotäis
  • brokoli 80 g ~väike peotäis õisikuid
  • purustatud tomatid 200 g ~1 klaas
  • tomatipasta 20 g ~1 supilusikas
  • köögiviljapuljong või vesi 250 ml ~1 klaas
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • mesi 5 g ~1 teelusikas
  • oregano (Santa Maria) näpuotsaga
  • tüümian (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • kreeka pähklid (valikuline) 10 g ~1 supilusikas
  • maitsepärm (valikuline) 5 g näpuotsaga
  • pasta (nt spagetid või penne) 70 g ~1 portsjon
Valmistamine:

1. Haki porgand, küüslauk, sibul, seller, seened.
2. Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta. Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
3. Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi. Lisa purustatud tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb.
4. Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained: oregano, tüümian, mesi, sool, pipar.
5. Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks.
6. Samal ajal valmista pasta vastavalt pakendil olevale juhisele.
7. Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka kreeka pähklid ja maitsepärm.
8. Sega ja naudi!
Kalorid:910
Rasvad:26 g
Valgud:42 g
Süsivesikud:120 g