pasta (nt spagetid või linguine) 60 g ~1 klaas keetmata
krevetid 100 g ~1 peotäis
kirsstomatid 100 g ~6–8 tk
sibul 40 g ~veerand väikesest
basiilik (värske) 5 g näpuotsaga
sidrunikoor 5 g ~pool teelusikat riivitult
valge vein 40 ml ~3 supilusikat
parmesani juust 20 g ~1,5 supilusikat riivitult
oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
küüslaugupulber (Santa Maria) näpuotsaga
cayenne (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
SERVEERIMISEKS
salat (jääsalat, kurk, tomat) 100 g ~pool taldrikut
Valmistamine:
1. Valmista nuudlid/pasta vastavalt pakil kirjutatud juhisele, maitsesta vesi soolaga, kurna ja ära loputa veega, sega 1tl oliivõliga.
2. Viiluta sibul, lõika kirsstomatid pooleks, haki basiilik, riivi sidrunikoor.
3. Prae sibulat pannil kesmisel kuumusel oliivõlis 2 minutit, siis lisa kirsstomatid ja prae veel 1 minut, siis lisa sidrunikoor, basiilik, cayenne, must pipar, küüslaugupulber, valge vein(1 portsu kohta 30-50ml) ning keera kuumust pisut maha- lase podiseda tasasel tulel 3 minutit.
NB! Lisa kõiki maitseid vähehaaval, juurde saad alati panna, aga ära võtta ei saa. 🙂
4. Lisa krevetid pannile(peavad olema ülessulanud), suuri krevette kuumuta mõlemalt poolt 2 minutit.
5. Lisa kurnatud pasta pannile ja sega korralikult läbi, riivi peale parmesani juustu ja serveeri salatiga.