Koduleht » Retseptid » Kreveti-peekoni pasta

Kreveti-peekoni pasta

15

Koostisosad:

  • riisinuudlid 120 g ~1 suur kauss
  • peekon 40 g ~2 viilu
  • hiidkrevetid 120 g ~1 kauss
  • sibul 40 g ~¼ sibulat
  • küüslauk 4 g ~1 küüs
  • spinat 60 g ~2 peotäit
  • rukola 30 g ~1 peotäis
  • tomat 120 g ~1 keskmine
  • vahukoor 60 g ~4 sl
  • juust (30%) 25 g ~1 sl riivitult
  • oliiviõli 5 g ~1 tl
  • Meresool (Santa Maria) maitse järgi
  • Must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:

1. Pane pott soolaga maitsestatud veega keema. Lisa riisinuudlid keevasse vette ja keeda 6-8 minutit, seejärel kurna nuudlid.
2. Haki küüslauk.
3. Pane pann tulele ja aja kuumaks.
4. Tükelda peekon ja tõsta pannile praadima. Mõne minuti pärast lisa pannile krevetid ja küüslauk ning kuumuta veel umbes 2 minutit. Tõsta kreveti-peekoni segu pannilt taldrikule.
5. Haki sibul. Lisa pannile oliiviõli ja prae sibul keskmisel kuumusel kuldpruuniks.
6. Seejärel vala pannile pisut vett ja lisa ka spinat. Kuumuta umbes 1 minut kuni spinat on kokku tõmmanud. Kalla siis pannile vahukoor, lisa juust ning maitsesta soola ja pipraga.
7. Sega kõik komponendid kokku ja serveeri pasta rukola-tomati salatiga.
Kalorid:450
Rasvad:22 g
Valgud:39 g
Süsivesikud:21 g