Koduleht » Retseptid » Kreemjas herne-läätse püreesupp

Kreemjas herne-läätse püreesupp

55

Koostisosad:

  • kuivatatud herned (või punased läätsed) 100 g ~pool klaasi
  • kartul 150 g ~1 rusikas
  • porgand 100 g ~1 keskmine
  • seller 60 g ~paar vart
  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • küüslauk 5 g ~1 küüs
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • vesi 700 ml ~3 klaasi
  • sojakoor 50 g ~2 supilusikat
  • köömned (Santa Maria) näpuotsaga
  • tüümian (Santa Maria) näpuotsaga
  • ürdisool või ürdiaiasegu (Santa Maria) näpuotsaga
  • paprikapulber (Santa Maria) näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Haki sibul, porgand, seller, kartul.
2. Eelmisel õhtul või samal hommikul pane herned rohke veega likku. Kui aga unustasid herned likku panemata, võib herned asendada ka punaste läätsedega. Supp tuleb hea igal juhul!
3. Pane poti põhja supilusikatäis oliiviõli, lase kuumaks ja pruunista selles sibulat, porgandit ja sellerit mõne minuti jagu. Maitsesta soolaga ja sega läbi.
4. Lisa kartul, herned ja läätsed. Sega ja lase neilgi paar minutit praadida.
5. Seejärel lisa vesi, küüslauk, purustatud köömned, tüümian, ürdiaiasegu, paprikapulber.
6. Lase keskmisel kuumusel valmida, kuni kõik koostisosad on pehmed (u 40-50 minutit). Lisa sojakoor ja lase veel 5 minutit valmida.
7. Naudi kosutavat kõhutäit!
Kalorid:690
Rasvad:24 g
Valgud:32 g
Süsivesikud:88 g