kuivatatud herned (või punased läätsed) 100 g ~pool klaasi
kartul 150 g ~1 rusikas
porgand 100 g ~1 keskmine
seller 60 g ~paar vart
sibul 60 g ~pool keskmist
küüslauk 5 g ~1 küüs
oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
vesi 700 ml ~3 klaasi
sojakoor 50 g ~2 supilusikat
köömned (Santa Maria) näpuotsaga
tüümian (Santa Maria) näpuotsaga
ürdisool või ürdiaiasegu (Santa Maria) näpuotsaga
paprikapulber (Santa Maria) näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:
1. Haki sibul, porgand, seller, kartul.
2. Eelmisel õhtul või samal hommikul pane herned rohke veega likku. Kui aga unustasid herned likku panemata, võib herned asendada ka punaste läätsedega. Supp tuleb hea igal juhul!
3. Pane poti põhja supilusikatäis oliiviõli, lase kuumaks ja pruunista selles sibulat, porgandit ja sellerit mõne minuti jagu. Maitsesta soolaga ja sega läbi.
4. Lisa kartul, herned ja läätsed. Sega ja lase neilgi paar minutit praadida.
5. Seejärel lisa vesi, küüslauk, purustatud köömned, tüümian, ürdiaiasegu, paprikapulber.
6. Lase keskmisel kuumusel valmida, kuni kõik koostisosad on pehmed (u 40-50 minutit). Lisa sojakoor ja lase veel 5 minutit valmida.
7. Naudi kosutavat kõhutäit!