Koduleht » Retseptid » Kotlet kodujuustusalatiga

Kotlet kodujuustusalatiga

30

Koostisosad:

  • veisehakkliha 120 g ~1 peopesa
  • sibul 50 g ~½ keskmist
  • porgand 80 g ~1 keskmine (pool kotleti sisse, pool salatisse)
  • kartul 180 g ~1 rusikas
  • kapsas 100 g ~pool taldrikut
  • kodujuust 60 g ~3 supilusikat
  • hapukoor 30 g ~1,5 supilusikat
  • tomatipüree 20 g ~1 supilusikat
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
  • ürdisool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Sega veisehakkliha hulka maitseained (sool, pipar), peeneks hakitud sibul ja pool riivitud porgandist.
2. Vormista segust kotlett.
3. Kuumuta pann ilma rasvaineta ja prae kotletti ühelt poolt umbes 4 minutit.
4. Pööra kotlett ümber ja prae, kuni liha on saavutanud soovitud küpsusastme.
5. Samal ajal koori ja tükelda kartulid kuubikuteks või viiludeks.
6. Keeda kartul soolaga maitsestatud keevas vees umbes 8 minutit, kuni pehme.
7. Haki värske kapsas ja riivi ülejäänud porgand.
8. Sega kapsas ja porgand kodujuustuga, maitsesta soovi korral soola või ürdisoolaga.
9. Serveeri kotlett keedukartuli, kodujuustu-kapsasalati, hapukoore ja tomatipüreega.
Kalorid:485
Rasvad:19 g
Valgud:38 g
Süsivesikud:40 g