Koduleht » Retseptid » Kõrvitsapüreesupp röstitud pähklitega

Kõrvitsapüreesupp röstitud pähklitega

25

Koostisosad:

  • kõrvits (kooritud, tükeldatud) 300 g ~2 peotäit
  • kanapuljong 250 ml ~1 klaas
  • toorjuust 50 g ~2 supilusikat
  • pähklid (nt kreeka või india pähklid) 15 g ~1 supilusikas
  • oliiviõli (soovi korral, lisamiseks) 5 g ~1 teelusikas
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • muskaatpähkel või kaneel (Santa Maria, valikuline) näpuotsaga
Valmistamine:1. Koori ja tükelda kõrvits väikesteks kuubikuteks. Pane need potti kanapuljongiga ja keeda 15–20 minutit, kuni kõrvits on täiesti pehme.
2. Lisa toorjuust ja püreesta saumikseriga siidiseks. Maitsesta soola ja musta pipraga, soovi korral lisa veidi muskaatpähklit või kaneeli.
3. Rösti pähklid kas ahjus 180 °C juures 7–10 minutit või kuival pannil 4–5 minutit. Lase veidi jahtuda.
4. Soojenda püreesupp, vala kaussi ja puista peale röstitud pähklid.
Kalorid:310
Rasvad:24 g
Valgud:8 g
Süsivesikud:18 g