Koduleht » Retseptid » Kinoasalat ja laimikana

Kinoasalat ja laimikana

25

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • kinoa, keedetud 180 g ~1 rusikas
  • värske kurk 80 g ~pool väiksemat kurki
  • spinat 40 g ~väike peotäis
  • roheline sibul 15 g ~väike peotäis
  • kookosrasv 5 g ~1 teelusikas
  • kookospiim 40 g ~3 supilusikat
  • laimimahl 10 g ~veerand laimi mahl
  • tšillimaitseaine või värske tšilli 5 g ️ ~näpuotsaga
  • sool ja sibulapulber (Santa Maria) näpuotsaga
  • Tšilli (Santa Maria)
  • Meresool (Santa Maria)
Valmistamine:

1. Loputa kinoaseemned korralikult jooksvas külmas vees, siis tõsta kinoa ja vesi potti, lisa veidi soola ja lase keema.
2. Keeda madalal kuumusel 10–12 minutit, kuni vesi on imendunud ja kinoa muutub kergelt läbipaistvaks.
3. Tõsta pott tulelt ja lase kinoa jahtuda.
4. Samal ajal tükelda kurk kuubikuteks või viiludeks ning haki spinat ja roheline sibul.
5. Sega jahtunud kinoa köögiviljadega, maitsesta soola ja sibulapulbriga.
6. Tükelda kanafilee suupärasteks tükkideks.
7. Kuumuta pannil kookosrasv ja prae kana 6–8 minutit, kuni see on kuldne ja küps.
8. Lisa pannile laimimahl, tšilli (värske või maitseaine) ja kookospiim.
9. Kuumuta madalal kuumusel veel 2 minutit, kuni kaste on ühtlane ja aromaatne.
Kalorid:475
Rasvad:15 g
Valgud:39 g
Süsivesikud:44 g