Koduleht » Retseptid » Kevadrullid satay kastmega

Kevadrullid satay kastmega

20

Koostisosad:

  • riisipaber 4 lehte ~40 g
  • kanafilee, veiseliha, lõhe või krevetid 120 g ~1 peopesa
  • porgand 60 g ~pool keskmist
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • koriander või muu maitseroheline 5 g näpuotsaga
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • SATAY KASTE
  • maapähklivõi 20 g ~1 supilusikas
  • mesi 10 g ~1 teelusikas
  • sojakaste 10 g ~1 teelusikas
  • laimimahl 10 g ~1 teelusikas
  • jahvatatud ingver (Santa Maria) näpuotsaga
  • tšilli (Santa Maria) näpuotsaga
  • kuum vesi 20 ml ~1,5 supilusikat
Valmistamine:1. Lõika valitud liha või kala peeneteks ribadeks või viiludeks ning prae pannil oliiviõlis kuldpruuniks. Krevette lõikama ei pea — lihtsalt kuumuta need kergelt läbi. Maitsesta soolaga ja lase pisut jahtuda.
2. Lõika kurk ja porgand peenteks ribadeks (või riivi). Haki koriander või kasuta lehti tervelt.
3. Leota riisipaberit ükshaaval soojas vees paar sekundit, kuni see muutub pehmeks ja painduvaks.
4. Aseta riisipaberile liha või kala, köögiviljad ja maitseroheline, seejärel keera tihedaks rulliks.
5. **Valmista satay kaste:** sega maapähklivõi, mesi, sojakaste, laimimahl, jahvatatud ingver ja tšilli. Vajadusel lisa veidi kuuma vett, et kaste oleks kreemjas ja kergelt voolav.
6. Serveeri kevadrullid värskelt satay kastmega — sobivad nii soojalt kui külmalt.
Kalorid:520
Rasvad:24 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:42 g