Koduleht » Retseptid » Kanasalat ja riisihelbepuder

Kanasalat ja riisihelbepuder

20

Koostisosad:

  • kanafilee 130 g ~1 peopesa
  • riisihelbed 50 g ~½ tassitäit
  • vesi 150 ml ~⅔ klaasi
  • vahukoor 30 g ~2 supilusikat
  • mesi 15 g ~1 supilusikatäis
  • kurk 60 g ~pool väiksemat kurki
  • tomat 60 g ~1 väike
  • paprika 60 g ~veerand suuremast
  • spinat 20 g ~väike peotäis
  • oliiviõli 5 g ~1 teelusikas (soovi korral)
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit (soovi korral)
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:

1. Sega potis vesi ja vahukoor ning kuumuta keemiseni.
2. Lisa riisihelbed ja hauta tasasel tulel 10–15 minutit, kuni puder on kreemjas.
3. Maitsesta vähese soolaga ja sega sisse mesi.
4. Samal ajal lõika kana väikesteks tükkideks ja prae pannil kuldpruuniks.
5. Haki köögiviljad (näiteks kurk, tomat, paprika või spinat).
6. Sega kana ja köögiviljad omavahel salatiks, soovi korral lisa veidi oliiviõli või sidrunimahla.
7. Serveeri esmalt kanasalat ning naudi magustoiduks meega riisihelbeputru.
Kalorid:475
Rasvad:12 g
Valgud:33 g
Süsivesikud:58 g