Koduleht » Retseptid » Kanapasta kapparite ja päikesekuivatuatud tomatitega
Kanapasta kapparite ja päikesekuivatuatud tomatitega
5
Koostisosad:
kanafilee 120 g ~1 peopesa
pasta (nt penne või spagetid, kuiv) 70 g ~2 peotäit
päikesekuivatatud tomatid õlis 30 g ~2–3 tükki
kapparid 10 g ~1 supilusikas
oliiviõli 8 g ~1 teelusikas
Koorene pastakaste:
toorjuust 40 g ~2 supilusikat
vahukoor 40 g ~2 supilusikat
küüslauk 1 väike küüs (3 g) peenelt hakitud
oliiviõli 1 tl (5 g)
sool (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
kuivatatud basiilik või tüümian näpuotsaga (soovi korral)
jääsalat või rukola 60 g ~pool taldrikut
sool (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Valmista kaste: kuumuta väikesel pannil oliiviõli, lisa hakitud küüslauk ja prae 30 sekundit madalal kuumusel. Lisa toorjuust ja vahukoor, sega, kuni segu on ühtlane ja veidi pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja ürtidega.
2. Pane pasta keema soolvette ja keeda vastavalt pakendi juhistele.
3. Lõika kana õhukesteks ribadeks ja prae oliiviõlis kuldpruuniks. Maitsesta soola ja pipraga, keera kuumus madalaks.
4. Kui pasta on valmis, kurna see (ära loputa) ja lisa kana juurde pannile.
5. Lisa kaste vastavalt maitsele, seejärel kapparid ja päikesekuivatatud tomatid. Sega läbi ja kuumuta madalal kuumusel, kuni kõik on ühtlaselt soe.
6. Pese ja kuivata salat või rukola ning serveeri pastaroa kõrval.