riivjuust (soovi korral laktoosivaba) 20 g ~2 supilusikat
maitseroheline (nt petersell või till) 5 g ~väike peotäis
ürtide segu (Santa Maria) näpuotsaga
sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:
1. Poolita pikem suvikõrvits pikuti ja uurista välja pehme sisu lusikaga.
2. Haki suvikõrvitsa sisu peeneks ning tõsta kõrvale.
3. Kuumuta pannil kookosõli ja prae hakitud sibul ja seened 2–3 minutit.
4. Lisa pannile tükeldatud kanafilee ja prae, kuni kana on küps.
5. Lisa segule hakitult suvikõrvitsa sisu, maitsesta soola, pipra ja meelepäraste ürtidega, ning kuumuta veel 1 minut.
6. Tõsta saadud täidis suvikõrvitsapoolikutesse ja vajuta kergelt tihedalt kokku.
7. Aseta täidetud suvikõrvitsad ahjuvormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni suvikõrvits on pehme.
8. Serveeri toitu hakitud värske maitserohelise ja riivitud juustuga (soovi korral laktoosivaba).