Koduleht » Retseptid » Kaerahelbepuder mee ja peekonisalatiga

Kaerahelbepuder mee ja peekonisalatiga

20

Koostisosad:

  • kaerahelbed 60 g ~6 supilusikat
  • vahukoor 60 g ~¼ tassi
  • mesi 10 g ~1 teelusikas
  • peekon 40 g ~2 viilu
  • kurk 80 g ~⅓ kurki
  • tomat 100 g ~1 väike
  • paprika 60 g ️ ~¼ paprika
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi ~näpuotsatäis
Valmistamine:

1. Sega potis vesi ja vahukoor ning kuumuta kuni keemiseni.
2. Kalla kaerahelbed potti ning hauta tasasel tulel 10-15 minutit. Maitsesta soolaga. Kui pudru on veidi juba jahtunud lisa pudrule ka mesi.
3. Samaaegselt pane pann tulele ja aja kuumaks.
4. Tükelda peekon ja prae kuumal pannil.
5. Haki köögiviljad ning sega siis praetud peekoniga kokku salatiks.
6. Serveeri kaerahelbepudru salatiga.
Kalorid:535
Rasvad:30 g
Valgud:13 g
Süsivesikud:53 g