Koduleht » Retseptid » Hummus grillitud köögiviljadega

Hummus grillitud köögiviljadega

20

Koostisosad:

  • köögiviljad (nt porgand, brokoli, paprika, suvikõrvits) 200 g ~pool taldrikut
  • oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
  • maitseroheline (nt petersell, till) 5 g näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • HUMMUS
  • kikerherned (keedetud) 120 g ~1 peotäis
  • tahini (seesamipasta) 15 g ~1 supilusikas
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • sidrunimahl 10 g ~1 teelusikas
  • küüslauk 1 küüs (3 g) ~väike küüs
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • vesi 20 ml ~1,5 supilusikat (vajadusel kreemjuse saavutamiseks)
Valmistamine:1. **Valmista hummus:** pane köögikombaini kikerherned, oliiviõli, sidrunimahl, tahini, küüslauk ja sool. Töötle ühtlaseks kreemjaks seguks. Kui hummus jääb liiga paks, lisa veidi vett või oliiviõli, kuni saavutad soovitud tekstuuri.
2. Tükelda köögiviljad ja prae kuumal pannil õlis 1–2 minutit — kuni need muutuvad kergelt kuldseks, kuid jäävad mõnusalt krõmpsuks. Maitsesta soola ja värske maitserohelisega.
3. Serveeri soojad köögiviljad hummusega. Lihtne, värske ja toitev roog!
Kalorid:440
Rasvad:28 g
Valgud:14 g
Süsivesikud:32 g