köögiviljad (nt porgand, brokoli, paprika, suvikõrvits) 200 g ~pool taldrikut
oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
maitseroheline (nt petersell, till) 5 g näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
HUMMUS
kikerherned (keedetud) 120 g ~1 peotäis
tahini (seesamipasta) 15 g ~1 supilusikas
oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
sidrunimahl 10 g ~1 teelusikas
küüslauk 1 küüs (3 g) ~väike küüs
sool (Santa Maria) näpuotsaga
vesi 20 ml ~1,5 supilusikat (vajadusel kreemjuse saavutamiseks)
Valmistamine:1. **Valmista hummus:** pane köögikombaini kikerherned, oliiviõli, sidrunimahl, tahini, küüslauk ja sool. Töötle ühtlaseks kreemjaks seguks. Kui hummus jääb liiga paks, lisa veidi vett või oliiviõli, kuni saavutad soovitud tekstuuri.
2. Tükelda köögiviljad ja prae kuumal pannil õlis 1–2 minutit — kuni need muutuvad kergelt kuldseks, kuid jäävad mõnusalt krõmpsuks. Maitsesta soola ja värske maitserohelisega.
3. Serveeri soojad köögiviljad hummusega. Lihtne, värske ja toitev roog!