köögiviljasegu (nt porgand, paprika, brokoli) 180 g ~pool taldrikut
oliiviõli 8 g ~1 teelusikas
hapukoor 40 g ~2 supilusikat
vesi 40 ml ~3 supilusikat
sool (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
Valmistamine:
1. valmista hinkaalide tainas: sega kausis nisujahu, sool ja vesi, sõtku elastseks tainaks. kata ja lase 20 minutit seista.
2. valmista täidis: sega hakkliha (veis või kana) hakitud sibula, soola, musta pipra (Santa Maria) ja soovi korral ürtidega. lisa natuke vett, et segu oleks mahlane.
3. rulli tainas õhukeseks, lõika umbes 8–10 cm läbimõõduga ringid. aseta iga ringi keskele 1 supilusikatäis täidist, suru servad kokku ja vormi traditsiooniliseks hinkaaliks (või lihtsalt pelmeenikujuliseks).
4. pane hinkaalid keema soolaga maitsestatud vette, sega õrnalt, et nad ei kleepuks põhja.
5. seni tükelda oma lemmik köögi- ja juurviljad (nt porgand, paprika, brokoli, sibul).
6. kuumuta pann väga kuumaks, lisa oliiviõli ja prae köögivilju, kuni neile tekib värv ja kerge krõbe koorik. maitsesta soolaga ja küpseta 1–2 minutit.
7. lisa praetud köögiviljad keevate hinkaalide juurde ja keeda koos, kuni hinkaalid on valmis (u 7–8 minutit pärast pinnale tõusmist).
8. serveeri kausis hapukoorega – kodune ja südantsoojendav roog!