Koduleht » Retseptid » Hakkliha riisiga

Hakkliha riisiga

20

Koostisosad:

  • veisehakkliha (10% rasva) 150 g ~1 peopesa
  • pruun riis, keetmata 70 g ~pool klaasi (keedetult u 180 g)
  • sibul 60 g ~pool keskmist
  • vahukoor (10%) 50 g ~3 sl
  • mesi 10 g ~1 teelusikat
  • kurk 100 g ~pool kurki
  • tšillimaitseaine (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • sool (Santa Maria) maitse järgi
  • must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:1. Pane riis keema.
2. Haki sibul ja lõika kurk viiludeks.
3. Pane pann tulele ja aja kuumaks.
4. Prae kuumal pannil hakkliha ilma rasvaineta pruuniks. Seejärel lisa pannile ka sibul, mesi, vahukoor, maitsesta soola, pipra ning
ohtra tšilli maitseainega. Kuumuta veel mõned minutid, et maitsed seguneksid.
5. Serveeri hakkliha keedetud pruuni riisi ja värske kurgiga.
Kalorid:610
Rasvad:22 g
Valgud:37 g
Süsivesikud:65 g