Koduleht » Retseptid » Friikad ja krõbekana satay kastmega

Friikad ja krõbekana satay kastmega

30

Koostisosad:

  • kanafilee 150 g ~1 peopesa
  • kartul 200 g ~1 rusikas
  • oliiviõli 10 g ~2 teelusikat
  • jääsalat 60 g ~pool taldrikut
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • majonees 15 g ~1 supilusikas
  • sool (Santa Maria) näpuotsaga
  • must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
  • SATAY KASTE
  • maapähklivõi 20 g ~1 supilusikas
  • mesi 10 g ~1 teelusikas
  • sojakaste 10 g ~1 teelusikas
  • laimimahl 10 g ~1 teelusikas
  • jahvatatud ingver (Santa Maria) näpuotsaga
  • tšilli (Santa Maria) näpuotsaga
  • kuum vesi 20 ml ~1,5 supilusikat
Valmistamine:1. Pane ahi soooja 200 kraadi peale ja koori kartulid ja lõika umbes 0.5 sentimeetri paksused friikartulid, pane kartulid külma vette ligunema 10-20 minutiks, aga saab ka ilma leotamiseta.
2. Kui kartulid on veest väljas, siis kuivata need korralikult köögipaberiga, sega oliiviõli ja soolaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 15-20 minutit või kuni kartulid on kuldpruunid.
3. Senikaua lõika kanafileest peened ribad ja prae pannil oliivõlis 7-9 minutit-kuni kuldruunid, maitsesta soola ja pipraga.
4. Viiluta kurk ja tomat, haki jääsalat ning sega kokku salatiks.
5. Valmista satay kaste- sega maapähklivõi, jahvatatud ingveri, tšilli, sojakastme, mee ja laimimahlaga, tee vedelamaks kuuma veega.
6. Pane friikad taldrikule, nende peale aseta kana, siis satay kaste ja majonees ning kõrvale salat.
Kalorid:670
Rasvad:32 g
Valgud:40 g
Süsivesikud:54 g