Koduleht » Retseptid » Eesti parim burrito

Eesti parim burrito

25

Koostisosad:

  • veiseliha 100 g ~1 peopesa
  • riis, keedetud 150 g ~1 rusikas
  • punased oad (kurnatud) 80 g ~1 peotäis
  • mais 60 g ~3 supilusikat
  • purustatud tomat 80 g ~pool klaasi
  • sibul 40 g ~veerand väikesest sibulast
  • tortilla (nisujahust) 1 tk (60 g) ~1 keskmine
  • juust 25 g ~2 supilusikat riivitult **või** avokaado 50 g ~veerand viljast
  • oliiviõli 6 g ~1 teelusikas
  • bean & taco maitseaine (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
  • sool (Santa Maria) maitse järgi näpuotsaga
Valmistamine:

1. Pese jaheda veega riis ja pane keema soolvette.
2. Tükelda sibul ja prae pannil, kui sibul on kuldpruun, siis lisa kurnatud oad, mais ja purustatud tomatid- võid ka värskeid tükeldatud tomateid kasutada.
3. Riis peaks suht valmis olema, kurna see ja lisa pannile teiste juurde ja sega hoolikalt ning maitsesta bean & taco maitseainega, kui on segatud siis tõsta kaussi jahtuma.
4. Lõika lihast väga õhukesed viilud või kasuta hakkliha ja prae see pannil kõrge kuumusega, maitsesta soolaga.
5. Küpseta tortillad ahjus või pannil.
6. Pane tortilla põhja peale juust või avokaado, siis oa-riisi segu ja siis liha ning keera rulli.
Kalorid:670
Rasvad:30 g
Valgud:34 g
Süsivesikud:64 g