kanafilee või kanakintsuliha 180 g ~1 suur peopesa
punane vein 100 ml ~pool klaasi
šampinjonid 100 g ~1 peotäis
väike sibul 50 g ~pool sibulat
porgand 80 g ~pool keskmist
küüslauk 1 küüs (3 g) ~väike küüs
kartul 200 g ~1 rusikas
vahukoor 40 g ~2 supilusikat
oliiviõli 8 g ~1,5 teelusikat
kartulitärklis 5 g ~1 teelusikas
puljongivesi 100 ml ~pool klaasi
petersell värske 5 g näpuotsaga
tüümian värske 5 g näpuotsaga
sool (Santa Maria) näpuotsaga
must pipar (Santa Maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Hõõru tugevalt toorest kana soola ja pipraga, pane kana kaussi ja vahele palju peterselli ja palju tüümiani(hakkida pole vaja) ning kõige peale vala punane vein. Marineeri vähemalt 2 tundi, mida kauem seda parem.
2. Lõika seened pooleks ja väike sibul 4-jaks, porgand õhkusteks ratasteks ning küüslauk peeneks.
3. Võta kana veinist välja, aga ära vala seda veini ära! Kuivata kana köögipaberiga ja eemalda tüümian ja petersell.
4. Prae kana kuumal pannil oliivõlis mõlemalt poolt nii, et oleks kuldpruun, tõsta kana taldriukule ning prae samal pannil köögiviljad kuldpruuniks, siis lisa 1 tl kartulitärklist ja puljongivesi, sega hoolikalt.
5. Lisa pannile kana ja marineerimiseks olnud vein, keeda tasasel tulel 30-40 minutit.
6. Senikaua koori kartulid ja lõika väikesteks tükkideks ning keeda soolvees kuni pehmed, siis sega tugevalt püreeks, lisa vahukoor ja maisesta soolaga.
7. Serveeri kana kartulipüree ja salatiga.