puuviljad (nt õun, apelsin, viinamarjad) 150 g ~1 peotäis
bernaise kaste:
või 60 g
munakollased 2 tk
valge vein 30 ml
valge veini äädikas 10 ml
sibul 30 g (peeneks hakitud)
värske estragon 5 g
sool ja must pipar (santa maria) maitse järgi
Valmistamine:
1. Valmista bernaise kaste: haki sibul ja estragon ning pane potti äädika ja valge veiniga. Keeda madalal kuumusel, kuni vedelikust on poole võrra vähem. Kurna, lase veidi jahtuda ja sega juurde munakollased. Klopi segu vesivannil kreemjaks, seejärel lisa sulatatud või peene nirena pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja värske estragoniga.
2. Lõika porgandist, suvikõrvitsast ja sibulast paksud ribad ning poolita seened. Sega köögiviljad oliiviõliga, maitsesta soola ja musta pipraga ning prae keskmisel kuumusel 4–6 minutit, kuni need on kuldsed ja kergelt pehmed.
3. Prae liha kuumal pannil mõlemalt poolt 1–2 minutit, vähenda kuumust ja küpseta edasi kuni soovitud küpsusastmeni. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Serveeri liha ja köögiviljad bernaise kastmega, magustoiduks paku värskeid puuvilju.