Koduleht » Retseptid » Bataat lõhe ja fetaga

Bataat lõhe ja fetaga

30

Koostisosad:

  • lõhe 150 g ~1 peopesa
  • bataat 180 g ~1 keskmine
  • sibul 40 g ~⅓ väiksemat
  • roheline sibul 10 g ~väike peotäis
  • kurk 100 g ~pool kurki
  • till 5 g ~väike näputäis
  • kookosõli 10 g ~1 teelusikas
  • sidrunimahl 10 g ~veerand sidrunit
  • feta 40 g ~2 supilusikat murendatud
  • meresool (Santa Maria) maitse järgi ~näpuotsatäis
Valmistamine:1. Pane ahi 200 kraadi juurde soojenema.
2. Koori ja lõika bataat õhukesteks sektoriteks. Määri ahjuplaat kergelt kookosrasvaga ja aseta bataadi sektorid plaadile. Maitsesta soolaga ning küpseta ahjus pehmeks.
3. Puhasta lõhefilee nahast ja luudest ning tükelda. Haki till ja tükelda feta.  
4. Pane pann tulele ja aja kuumaks.
5. Prae lõhe tükke pannil mõned minutid, kuni lõhe on sinu maitse kohaselt küps (soovitan jätta lõhefilee tükid seest kergelt roosakaks, et kala ei muutuks kuivaks ja maitsetuks).
6. Kui lõhe on küpsenud, tõsta pann tulelt ja lisa till, feta ja veidi sidrunimahla. Sega kõik ühtlaseks kokku.
7. Tükelda värske kurk ja roheline sibul ning sega salatiks.
8. Serveeri küpsenud bataat lõhe ja kurgisalatiga.
Kalorid:660
Rasvad:36 g
Valgud:41 g
Süsivesikud:42 g