Koduleht » Retseptid » Ahjukartulid ürtide ja kodujuustusalatiga

Ahjukartulid ürtide ja kodujuustusalatiga

30

Koostisosad:

  • kartul 220 g ~3 keskmist
  • kookosrasv 10 g ~1 tl
  • kodujuust 100 g ~3 sl
  • hapukoor 30 g ~1 sl
  • kurk 100 g ~1/3 keskmist
  • tomat 100 g ~1 väike
  • petersell maitse järgi
  • koriander maitse järgi
  • küüslauk 5 g ~1 väike küüs
  • tšilli (Santa Maria) ️ maitse järgi
  • sool maitse järgi
Valmistamine:1. Pane ahi 200 kraadi peale soojenema.
2. Koori kartulid, lõika umbes 1 cm paksusteks ratasteks ning pane külma vette umbes 10 minutiks seisma.
3. Kurna kartulid, kuivata köögipaberi või puhta käterätikuga kuivaks ning sega soola ja kookosrasvaga.
4. Pane kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning tõsta ahju 15-20 minutiks küpsema.
5. Tükelda kurk ja tomat ning sega kodujuustu ja hapukoorega salatiks kokku.
6. Haki petersell, koriander, küüslauk ja tšilli ning tõsta suurde kaussi. Võta kartulid ahjust, tõsta samasse kaussi ja sega ürtidega.
7. Serveeri ahjukartulid koos kodujuustusalatiga.
Kalorid:395
Rasvad:17 g
Valgud:17 g
Süsivesikud:43 g