Koduleht » Retseptid » Ahjukartul tuunikalaga

Ahjukartul tuunikalaga

30

Koostisosad:

  • kartul 250 g ~2 keskmist
  • tuunikala omas mahlas (nõrutatud) 80 g ~½ purki
  • toorjuust 50 g ~2–3 sl
  • salatiroheline 50 g ~pool taldrikut
  • tomat 80 g ~1 väike
  • kurk 80 g ~pool kurki
  • oliiviõli 6 g ~1 tl
  • sidrunimahl 10 g ~1 tl
  • maitseroheline (nt till, petersell) maitse järgi
  • sool (santa maria) näpuotsaga
  • must pipar (santa maria) näpuotsaga
Valmistamine:1. Pese kartulid hoolikalt puhtaks (võid kasutada harja) ja küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni pehmed. Soovi korral võid teha ka söekartuli.
2. Samal ajal ava tuunikalakonserv ja kurna võimalikult palju vedelikku välja. Haki maitseroheline ja sega tuunikala toorjuustu hulka. Maitsesta segu soola ja pipraga.
3. Viiluta kurk ja tomat, sega salatirohelisega. Maitsesta oliiviõli, sidrunimahla, soola ja pipraga.
4. Kui kartul on valmis, tee keskele sügav ristlõige ja suru külgedelt õrnalt, kuni kartul avaneb.
5. Täida kartul tuunikala-toorjuustu seguga ja serveeri värske salatiga.
Kalorid:915
Rasvad:64 g
Valgud:40 g
Süsivesikud:44 g