Koduleht » Retseptid » Kõrvitsa risotto grillitud kammkarbiga

Kõrvitsa risotto grillitud kammkarbiga

30

Koostisosad:

  • arborio riis (risotoriis) 70 g ~½ tassitäit
  • kalapuljong 250 ml ~1 klaas
  • valge vein 40 ml ~3 supilusikat
  • sibul 50 g ~½ keskmist
  • oliiviõli 10 g ~1 supilusikatäis
  • parmesan 20 g ~2 supilusikat
  • kõrvits 120 g ~pool väiksemat kausitäit
  • sidrunikoor 5 g ~1 tl riivitud koort
  • kammkarbid 120 g ~5 tk
  • apelsinikoor 5 g ~1 tl riivitud koort
  • kurk 80 g ~pool väiksemat kurki
  • münt 5 g ~paar lehte
  • koriander 5 g ~väike peotäis
  • tšillipipar 5 g ️ ~pool väiksemat kaunast
  • laimimahl 10 g ~veerand laimi mahl
  • mesi 5 g ~1 teelusikatäis
  • sool ja must pipar (Santa Maria) ️ näpuotsaga
Valmistamine:

1. Pane pott tulele, lisa oliivõli, kuubikuteks lõigatud sibul. Kuumuta sibulat seni, kuni sibul on muutunud klaasjaks, lisa riis ja valge vein.
2. Keeda seni, kuni valge vein on peaaegu ära aurustunud. Lisa kalapuljong, samal ajal kogu aeg segades, kuni riis on pehmeks ja kreemjaks muutunud. Kõige
lõpus lisa parmesani juust ja eelnevalt praetud ja maitsestatud kõrvitsakuubikud (kõrvitsakuubikud maitsesta sidrunikoore, soola, pipraga, jäta kõrvits pooltooreks ).
3. Maitsesta kammkarbid soola, pipra ja apelsinikoorega ja seejärel grilli.
4. Tõmba kurgist koorimisnoaga pikad laastud. Haki münt, koriander ja tšilli peenikesteks ribadeks. Maitsesta salat laimimahla, mee, soola ja oliivõliga.
Kalorid:575
Rasvad:14 g
Valgud:33 g
Süsivesikud:76 g